HORIA MIHAIL

Horia Mihail, unul din cei mai apreciați muzicieni români ai generației sale, un pianist al cărui rafinament transpare din fiecare apariție în public, în calitatea sa de solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, susține numeroase concerte și recitaluri pe scena Sălii Radio din București, colaborează cu formații muzicale din țară, fiind totodată solist al Filarmonicii din Brașov.

Horia Mihail și-a însușit primele noțiuni muzicale la Brașov sub îndrumarea profesoarei Stela Drăgulin, urmând apoi cursurile Universității Naționale de Muzică din București. A studiat și la Universitatea din Illinois cu Ian Hobson, iar apoi la Universitatea din Boston, la clasa lui Anthony di Bonaventura. Ca o dovadă a aprecierii sale, Horia Mihail a fost timp de trei ani lector universitar la Boston University.

Talentul pianistului a fost răsplătit cu aplauze răsunătoare la toate cele peste 2000 de
recitaluri și concerte susținute pe patru continente. A concertat în cadrul Expoziției Mondiale de la Shanghai (2010) și în celebra sală a Filarmonicii din Kuala Lumpur (2014), în ultimii ani participând la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internațional "George Enescu", Festivalul internațional Nopți pianistice - Chișinău, Balchik Classic Days - Bulgaria, Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - RADIRO.


Romania Piano Trio

Discografia sa este diversă și cuprinde un compact-disc dedicat aniversării compozitorului Frederic Chopin, iar sub egida Editurii Casa Radio două CD-uri de pian solo ce includ lucrări de Franz Liszt, respectiv de Beethoven și un CD cu lucrări concertante celebre alături de Orchestra Națională Radio. Palmaresul discografic al pianistului este completat cu o serie de compact-discuri de muzică de cameră realizate alături de Alexandru Tomescu și R?zvan Suma, dar și alături de violoniștii Gabriel Croitoru și Liviu Prunaru sau de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

 

 


Repetitii pentru Turneul Flautul de Aur

Artistul este implicat artistic în edițiile succesive ale turneelor naționale Pianul călător,
Duelul viorilor, Cele trei Dive, Flautul fermecat, Vioara lui George Enescu.